Home » National » Guvernul Germaniei anunță oficial că va trimite o companie de 14 tancuri Leopard 2 Ucrainei

Guvernul Germaniei anunță oficial că va trimite o companie de 14 tancuri Leopard 2 Ucrainei

Guvernul condus de cancelarul Olaf Scholz a luat decizia de a trimite Ucrainei 14 tancuri Leopard 2, permițând totodată și altor țări să livreze astfel de tancuri moderne, considerate esențiale pentru contraofensiva ucraineană de eliberare a teritoriilor ocupate de ruși.

Potrivit relatărilor ar fi vorba despre cel puțin o companie de tancuri Leopard 2 A6, o variantă modernă a acestora, din stocurile Bundeswehr – adică 14 mașini de luptă.

Cancelarul federal Olaf Scholz este așteptat să anunțe oficial decizia livrării tancurilor Leopard în Ucraina în cursul zilei de astăzi. După-amiază el va merge în Bundestag pentru a răspunde întrebărilor deputaților, iar spre seară va participa la o emisiune a postului public de televiziune.

Ucraina cere de luni de zile tancuri de luptă de concepție occidentală pentru a respinge agresiunea rusă. Kievul speră să revină în ofensivă și să recucerească mai mult teren. În același timp există temerea că Rusia ar putea lansa o ofensivă în primăvară.

Scholz este sub presiune de săptămâni întregi pe tema livrărilor de tancuri Leopard, fiind acuzat că este prea ezitant. Recent, nemulțumiri la adresa lui s-au făcut auzite inclusiv în cadrul guvernului pe care îl conduce.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: