Home » Local » Tineri cu tupeu! S-au prezentat la controlul vamal în Albița, fără a deţine permise de conducere valabile

Tineri cu tupeu! S-au prezentat la controlul vamal în Albița, fără a deţine permise de conducere valabile

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări în privinţa a doi bărbați cu cetăţenie R. Moldova care au fost depistați conducând ansambluri de vehicule, deşi permisele de conducere valabil deţinute nu le dădea dreptul.

În data de 22 ianuarie a.c., la ore diferite, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa /I.T.P.F. Iaşi, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieși ţară, doi cetățeni din Republica Moldova, în vârstă de 30 de ani, respectiv de 22 de ani, conducând diferite mijloace de transport, cu masa totală maximă autorizată de 5.400 Kg și de 6.200 Kg.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat că cei doi conducători auto nu deţin permise de conducere valabile pentru categoria „E”, respectiv categoria „C”, necesare pentru a putea conduce vehiculele în cauză .

Cu privire la cele constatate, cei doi conducători auto au declarat că aveau cunoștință de faptul că pentru a conduce autovehiculele în cauză au nevoie de permis de conducere valabil pentru categoriile respective, dar au considerat că nu e o încălcare prea gravă a legii penale.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cele două cauze sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau sub categoriei din care face parte vehiculul respectiv, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: