Home » National » Bateriile de telefon ar putea avea o rata de viață de nouă ani

Bateriile de telefon ar putea avea o rata de viață de nouă ani

Bateriile de telefoane mobile cu o durată de viaţă de până la nouă ani ar putea deveni realitate cu ajutorul undelor sonore de înaltă frecvenţă utilizate pentru a îndepărta rugina care le inhibă performanţa, conform unei echipe de oameni de ştiinţă, condusă de Universitatea RMIT din Australia, transmite miercuri agenţia Xinhua, citată de Agerpres.

Cercetătorii au constatat că, la anumite frecvenţe, undele sonore îndepărtează rugina de pe un nanomaterial numit MXene, readucându-l aproape de starea sa iniţială, potrivit anunţului făcut miercuri. Aceasta ar putea însemna că oamenii de ştiinţă sunt cu un pas mai aproape de obţinerea unei alternative cu durată de viaţă mai lungă la litiu.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, MXene este similar cu grafenul, având o conductivitate electrică ridicată şi o mare adaptabilitate. În viitor, ar putea fi utilizat la o gamă largă de aplicaţii tehnologice, în cazul în care va putea fi rezolvată cu uşurinţă problema apariţiei ruginii.

„Oxidul de la suprafaţă, care este rugină, este dificil de îndepărtat, în special de pe acest material, care este mult, mult mai subţire decât un fir de păr uman”, a declarat cercetătorul Hossein Alijani, doctorand la Universitatea RMIT, unul dintre cosemnatarii studiului.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*