Home » National » Cod Galben de ploi, ninsoare și viscol în sud-vestul țării valabil din această seară până vineri

Cod Galben de ploi, ninsoare și viscol în sud-vestul țării valabil din această seară până vineri

Prima avertizare Cod Galben de precipitații, polei și viscol intră în vigoare la ora 18 și expiră vineri la ora 10. Este valabilă în Oltenia, local în Muntenia, în Carpații Meridionali și în cei de Curbură.

În județele Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, iar în județele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și București vor fi precipitații îndeosebi sub formă de ploaie și lapoviță și local se va depune polei. În Carpați, va ninge și se va depune strat nou de zăpadă.

A doua avertizare Cod Galben de precipitații sub formă de ploaie și ninsoare, viscol și intensificări ale vântului va intra în vigoare vineri la ora 10 și va expira sâmbătă la ora 22. În Dobrogea, Muntenia, Carpații Meridionali și local în sudul Moldovei și în Carpații Orientali vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor acumula în general 25-40 de litri pe metru pătrat.

ANM informează că în zonele joase de relief din Muntenia și Moldova, la început vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, apoi treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. În Dobrogea, pe parcursul zilei de vineri vor fi mai ales ploi, în transformare din noaptea de vineri spre sâmbătă în lapoviță și ninsoare. În aceste zone, local și temporar, vor fi și intensificări ale vântului, viscolind ninsoarea. În Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va continua să ningă, să se depună strat de zăpadă consistent și vor mai fi intervale cu viscol și vizibilitate scăzută.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: