Home » National » Cartușe de vânătoare descoperite într-un autoturism, în P.T.F. Calafat

Cartușe de vânătoare descoperite într-un autoturism, în P.T.F. Calafat

Poliţiştii de frontieră din cadrul  Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit în urma unui control efectuat asupra  unui autoturism, 50 cartușe de vânătoare cu alice, calibru 12. Persoana în cauză nu deținea armă de vânătoare, permis de port și nu era vânător autorizat.

La data de 26.01.2023, în jurul orei 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în țară, aflat la volanul unui autoturism, un cetățean român, în vârstă de 59 de ani.

În urma efectuării controlului de frontieră asupra mijlocului de transport, poliţiştii au descoperit, în habitaclul autoturismului, două cutii, ce conțineau fiecare câte 25 cartușe de vânătoare cu alice, calibru 12.

În cadrul cercetărilor, șoferul a declarat că a achiziționat cartușele de vânătoare de la un magazin din orașul Vidin, Bulgaria, și nu cunoștea faptul că pentru a introduce în România cartușe de vânătoare, este necesar să posede armă, permis de port și să fie vânător autorizat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și munițiilor, conform art. 342 din Codul Penal  și contrabandă calificată, faptă prevăzută de art. 271 din Legea 86/2006, iar cartușele , în valoare de 150 lei, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: