Home » National » Focar de gripă aviară la o fermă de curcani pe platforma zootehnică din Codlea, judeţul Braşov

Focar de gripă aviară la o fermă de curcani pe platforma zootehnică din Codlea, judeţul Braşov

Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală a confirmat prezenţa virusului gripei aviare H5N1 în probele prelevate de la o fermă de curcani, cu un efectiv de 65.626 de capete, din exploataţia comercială de păsări Bravcod SRL – F2, de pe platforma zootehnică din localitatea Codlea, judeţul Braşov, informează Autoritatea Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), potrivit Agerpres.

O echipă de specialişti din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), condusă de vicepreşedintele Dănuţ Păle, s-a deplasat la exploataţia respectivă, pentru a participa la ancheta epidemiologică şi a supraveghea aplicarea măsurilor procedurale, care au scopul de a împiedica răspândirea virusului.

În jurul focarului s-a delimitat o zonă de protecţie şi de supraveghere, astfel încât pe o rază de minim 10 km s-au luat măsuri de restricţii severe de circulaţie a persoanelor, a animalelor şi a mijloacelor de transport.

În zona de protecţie se află alte 9 exploataţii comerciale de păsări şi în zona de supraveghere 15, care sunt monitorizate permanent prin inspecţii clinice şi recoltări de probe.

 

sursa: g4media.ro

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: