Home » National » Mina marină de pe plaja din Sfântu Gheorghe a fost distrusă de scafandrii EOD

Mina marină de pe plaja din Sfântu Gheorghe a fost distrusă de scafandrii EOD

Intervenția pentru distrugerea minei marine a fost realizată de către o echipă mixtă de militari EOD ai Forțelor Navale, de la Constanța și Babadag, care sunt specializați în distrugerea dispozitivelor explozive.
După primirea ordinului de executare a misiunii, echipa EOD de la Regimentul 307 Infanterie Marină din Babadag și echipa de scafandri EOD de la Divizionul 175 Nave Scafandri din Constanța, care se aflau în serviciul de luptă permanent, s-au deplasat în locul indicat de către polițiștii de frontieră de la Garda de Coastă.
Scafandrii EOD au montat pe mină o încărcătură explozivă, pe care au detonat-o de la distanță.
Context:”În data de 26.01.2023, o echipă de scafandrii, polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în timpul unei misiuni specifice defășurate în zona localității Sfântu Gheorghe, au observant un obiect plutitor suspect. Aceștia au procedat la monitorizarea cu atenție a obiectului, ocazie cu care, în urma observării în detaliu, s-a constatat faptul ca este o mină marină, aflată in derivă ușoară, la țărm.

Conform procedurilor specifice, polițiștii de frontieră au instituit o zonă de siguranță, și asigură securitatea perimetrală, fiind totodată informate autoritățile naționale cu atribuții in domeniu”, informează Poliția de Frontieră.

Sursa: Forțele Navale Române

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: