Home » IT » 6 avantaje ale utilizării unei tastaturi externe

6 avantaje ale utilizării unei tastaturi externe

Unul dintre punctele pozitive ale utilizării unei tastaturi externe cu laptopul este că poate oferi o experiență de tastare mai ergonomică, ceea ce poate fi benefic pentru cei care tastează mult. Pe de altă parte, un dezavantaj ar fi că ocupă mai mult spațiu pe birou, ceea ce o face, de asemenea, dificil de transportat.

Cu astfel de argumente pro și contra (și multe altele) de luat în considerare, decizia de a cumpăra o tastatură externă poate fi una dificil de luat. Așadar, pentru a vă ajuta să ajungeți la o decizie, este timpul să cântăriți avantajele și dezavantajele investiției într-o tastatură externă.

Să începem cu câteva avantaje ale utilizării unei tastaturi externe cu laptopul dumneavoastră.

1. Tastare rapidă și ergonomică

Laptopurile sunt concepute pentru a fi compacte și portabile, motiv pentru care tastaturile lor sunt, de obicei, cam înghesuite. În plus, acestea au o distanță și o cursă a tastelor mai mică, iar aspectul lor este adesea compromis. Toate aceste calități ale tastaturilor de laptop încetinesc viteza de tastare și fac experiența generală mai inconfortabilă.

Tastaturile externe, pe de altă parte, sunt de obicei mai mari, permițând o mai bună spațiere a tastelor. Aveți spațiul necesar pentru a decide câtă cursă a tastelor căutați, împreună cu tipul de tastatură (mecanică, cu membrană sau chiclet).

2. Tastatură numerică dedicată

O tastatură numerică (sau numpad) este un set de taste cu numere (de la zero la nouă) și butoane de operații matematice (+, -, * și /). Tastele sunt dispuse în formă dreptunghiulară, în comparație cu dispunerea liniară din rândul de numere. Această dispunere face ca blocul numeric să se simtă și să funcționeze ca un calculator, ceea ce permite efectuarea calculelor mai ușor și mai rapid.

Deși erau mai frecvente pe vremuri, tastaturile laptopurilor recente nu au de obicei tastaturi numerice (de obicei, dacă doriți una, veți cumpăra un laptop de 17″). Dacă aveți multe lucrări de matematică/introducere de date de făcut, o tastatură Logitech externă cu tastatură numerică vi se va potrivi cel mai bine.

Dar, chiar dacă nu, achiziționarea uneia vă va ajuta să vă accelerați utilizarea zilnică, deoarece puteți tasta numerele mai rapid și mai ergonomic.

3. Protejează tastaturile principale

Cel mai bun argument pentru a cumpăra o tastatură externă este că protejează tastatura încorporată a laptopului de uzură, păstrând o anumită valoare de revânzare. Dacă aveți mâinile transpirate și folosiți MacBook-ul cu ele, este posibil să provocați urme permanente de murdărie pe taste și în zona suportului pentru palmă.

Folosirea unei tastaturi externe vă protejează de acest lucru. Un alt scenariu în care este utilă o tastatură Logitech este pentru utilizatorii cărora le place să ia gustări în timp ce își folosesc laptopul. Utilizând o tastatură Logitech externă în acest caz, puteți preveni ca băuturile, grăsimea sau firimiturile să ajungă în tastatura încorporată a laptopului.

4. Este înlocuibilă

Dacă rupeți sau deteriorați cumva tastatura principală a laptopului, s-ar putea să vă fie greu să găsiți un înlocuitor. Cu toate acestea, tastaturile externe sunt diferite. În primul rând, acestea sunt mai durabile și pot suporta mai multe daune. Dar, chiar dacă ajungeți să le deteriorați (permanent, chiar), puteți obține o tastatură Logitech nouă rapid, cu câteva clicuri.

Și chiar dacă nu o deteriorați și pur și simplu doriți un alt tip, design sau stil de tastatură externă, o puteți înlocui. Cu tastatura integrată a laptopului, nu este cazul. Trebuie să duceți laptopul la un atelier de reparații, să căutați o tastatură de rezervă, dacă este necesar, și să cheltuiți mult mai mult decât în cazul unei tastaturi externe.

5. O configurație mai bună a biroului

A avea o configurație de birou frumoasă este un lucru în zilele noastre – oamenii se întrec în a avea cea mai elegantă, minimă și utilă configurație de birou posibilă. Competiția nu se limitează la posesorii de PC-uri sau desktop-uri, ci și la posesorii de laptop-uri.

Datorită varietății de tastaturi externe, puteți alege stilul pe care îl doriți în funcție de viziunea dvs. de configurare a biroului. Unii producători de tastaturi mecanice vă lasă să alegeți tipul de comutatoare mecanice și culorile tastelor pe care le doriți și puteți fi cât se poate de creativ. Majoritatea tastaturilor încorporate pentru laptopuri nu oferă această flexibilitate.

6. Modul cu capacul închis al laptopului

Dacă doriți să vă utilizați laptopul în configurația de birou ca computer principal cu un monitor extern, utilizarea unei tastaturi externe vă va permite să închideți capacul laptopului și să îl folosiți în schimb cu tastatura Logitech. Utilizarea tastaturilor externe în acest scop este comună în rândul utilizatorilor de Mac, care o numesc „modul clamshell”.

%d blogeri au apreciat: