Home » Business » Antreprenori vasluieni la Chișinău! 60 de persoane fac parte din misiunea economică în Republica Moldova

Antreprenori vasluieni la Chișinău! 60 de persoane fac parte din misiunea economică în Republica Moldova

de Dănuț CIOBANU 

O delegație de 60 de persoane din județul Vaslui se va deplasa la expoziţia „Fabricat în Moldova” de la Chișinău. Din misiunea economică fac parte antreprenori vasluieni din toate domeniile de activitate: rulmenți, încălțăminte, confecții, mobilă, drumuri, agricultură. Organizatorii speră ca la eveniment să fie parafate parteneriate și să se dezvolte afaceri noi în Republica Moldova și România. 

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Vaslui organizează o misiune economică la Chișinău, în data de 1 februarie 2023, cu prilejul desfășurării expoziţiei „Fabricat în Moldova”. Evenimentul este organizat anual de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova, fiind cea mai mare şi prestigioasă manifestare comercială, care reflectă realizările economice ale acestei țări. În marja expoziției vor fi organizate mese rotunde, prezentări de companii și produse, seminarii, conferințe pe teme de interes în sfera cooperării comercial-economice.

Ionel Constantin, președintele CCIA Vaslui, a spus că delegația din județul nostru va fi, ca în fiecare an, cea mai numeroasă. Din grupul care se va deplasa în Republica Moldova fac parte 41 de oameni de afaceri din județul Vaslui, 6 din Iași, 3 din Botoșani, 3 din Prahova, 2 din Maramureș.

„Delegația noastră va avea 60 de persoane, la care se adaugă președintele și o parte din lucrătorii camerei de comerț. Ne vom întâlni acolo cu firme din Republica Moldova, din alte țări ale UE și sperăm să se încheie o serie de parteneriate. Din județul Vaslui sunt reprezentate firme din toate domeniile: rulmenți, încălțăminte, confecții, mobilă, drumuri, crescători de pui, agricultură”, a spus Ionel Constantin.

După perioada pandemiei astfel de contacte între oamenii de afaceri sunt foarte importante, pentru că fiecare parte poate spune de ce are nevoie.

„Lumea e speriată de război, iar astfel de întâlniri sunt benefice. Parcă mi se par și participanții mult mai serioși, au curaj să facă afaceri în România și Republica Moldova. Suntem recunoscuți acolo și sper să facem o treabă bună”, a adăugat președintele CCIA Vaslui.

Printre beneficiile participării la acest eveniment se numără: participarea la principala manifestare expozițională din țara vecină; cei mai mari și cunoscuți producători din țara vecină într-un singur loc; business networking; oportunități pentru import, export, investiții, cooperare bilaterală (economică și socială); bucate bine meșteșugite și experiențe culinare deosebite.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*