Home » Local » Goscom Vaslui a capturat 1.143 de câini fără stăpân. Sunt înregistrate 30 de sesizări pentru a ridica câinii abandonați

Goscom Vaslui a capturat 1.143 de câini fără stăpân. Sunt înregistrate 30 de sesizări pentru a ridica câinii abandonați

SC Goscom Vaslui este societatea care se ocupă de capturarea și îngrijirea câinilor fără stăpân pe teritoriul municipiului reședință de județ.

La nivelul anului 2022, o statistică sumară a activității societății în ceea ce privește capturarea și îngrijirea câinilor fără stăpân se prezintă în felul următor: 1.143 de câini capturați; 716 adoptați; 543 sterilizați; 127 în adăpost (în prezent); 120 de locuri, capacitate maximă a padocului.

În acest moment, sunt înregistrate la Goscom Vaslui 30 de sesizări pentru a ridica câinii abandonați. Din păcate, susțin reprezentanții societății, nu există resursele necesare pentru a-i caza.

„SC Goscom Vaslui face tot ce îi stă în atribuții pentru ca acest fenomen să fie ținut sub control. Am inițiat discuții cu autoritățile locale, în vederea alocării resurselor necesare. Însă chiar și așa, procesul va fi unul de durată”, au precizat reprezentanții societății.

Conducerea SC Goscom Vaslui oferă mai multe sfaturi cetățenilor care vor să se implice.

„În primul rând, trebuie să respectați legea și să sterilizați patrupezii pe care îi dețineți. Un câine nesterilizat contribuie la înmulțirea necontrolată pe termen lung.

În al doilea rând, puteți adopta unul sau mai mulți câini. Trebuie menționat că trebuie prezentată și o dovadă care să prezinte faptul că există un spațiu adecvat pentru patrupezi. Procedura de adopție este gratuită, iar câinii sunt vaccinați.

Goscom vă va informa în legătură cu acțiunile pe care le vom întreprinde pentru gestionarea fenomenului. Vă stăm la dispoziție pentru a lămuri orice aspect  în legătură cu activitatea noastră”, se arată în informare făcute de societate.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: