Home » Local » Reținut de polițiști pentru că a agresat pisicile familiei! O pisică a fost ucisă, iar alta bătută

Reținut de polițiști pentru că a agresat pisicile familiei! O pisică a fost ucisă, iar alta bătută

Poliţiştii  Biroului Protecția Animalelor Vaslui, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, au reținut un bărbat în vârstă de 31 de ani, din comuna Laza,  județul Vaslui, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de ”uciderea animalelor, cu intenție, fără drept” și ”rănirea cu intenție a animalelor”.

Polițiștii Biroului Protecția Animalelor Vaslui au documentat și probat activitatea infracțională a unui bărbat, bănuit de comiterea infracțiunilor de ”uciderea animalelor, cu intenție, fără drept” și ”rănirea cu intenție a animalelor”, la data de 26 ianuarie 2023, în localitatea Laza.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii vasluieni au stabilit că, la data de 26 ianuarie 2023, ora 14.00, pe fondul consumului de alcool, persoana cercetată ar fi agresat două pisici (rasa comună) deținute de familia sa. Urmare a agresiunii o pisică ar fi fost ucisă iar alta ar fi suferit mai multe leziuni.

În data de 27 ianuarie 2023, ca urmare a administrării probatoriului, polițiștii vasluieni au luat față de bărbatul cercetat măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”uciderea animalelor, cu intenție, fără drept” și  ”rănirea cu intenție a animalelor”.

Reamintim cetățenilor că din data de 19 mai 2022 au intrat în vigoare noi prevederi legale, respectiv Legea 138 din 13 mai 2022 pentru modificarea și completarea Legii 205 din 2004 privind protecția animalelor, astfel au fost stabilite sancțiuni mai aspre pentru cei care comit orice act de cruzime sau violență asupra acestora.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: