Home » National » România dorește să achiziționeze submarine

România dorește să achiziționeze submarine

Forțele Navale române intenționează să demareze în anul 2023 procedurile pentru cumpărarea de submarine. Alte programe de achiziții includ nave vânătoare de mine, vehicule amfibii de asalt și elicoptere.

„Alături de Programul SIML (Sistem de instalații mobile de lansare rachete antinavă), pe termen scurt, Forțele Navale Române acordă o importanță deosebită inițierii programului «Submarin împotriva amenințărilor de suprafață și subacvatice» și achiziționării de nave vânătoare de mine, nave de intervenție pentru scafandri, vehicule amfibii de asalt și de elicoptere cu capabilități de luptă la suprafață.

Până la finalizarea acestor programe, continuăm programele de reparații capitale și de modernizare ale platformelor navale aflate în serviciu, pentru a ne îndeplini obiectivele”, se arată într-un comunicat al Forțelor Navale. Intenția cumpărării de submarine a fost anunțată public încă din 2018 de către ministrul apărării de atunci, Mihai Fifor. România are în dotare un submarin – „Delfinul” dar acesta nu mai este folosit de peste 20 de ani.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*