Home » Local » Vasluienii care locuiesc pe strada Fabricii vor avea un sistem de iluminat modern de lămpi cu led

Vasluienii care locuiesc pe strada Fabricii vor avea un sistem de iluminat modern de lămpi cu led

Primăria Vaslui continuă investițiile în extindere a rețelei de iluminat public. Astfel, va fi alocată suma de 199.727 lei (cu TVA) pentru dezvoltarea rețelei de iluminat pe strada Fabricii din municipiul Vaslui.

Prin derularea proiectului se vor planta un număr de 18 stâlpi metalici în fundaţie turnată la o distanţă de 40 m între ei. Stâlpii vor avea înălţimea de 7,8 m şi vor fi din oţel zincat la cald. Fiecare stâlp va fi preluat la o priză de pământ cu rezistenţa de dispersie mai mică de 4 O și va fi prevăzut cu uşiţă de vizitare.

„Prin realizarea obiectivului se urmăreşte ridicarea gradului de civilizaţie, a confortului şi a calităţii vieţii, creşterea gradului de securitate individuală şi colectivă în cadrul comunităţii locale, precum şi a gradului de siguranţă a circulaţiei rutiere şi pietonale, funcţionarea şi exploatarea în condiţii de siguranţă, rentabilitate şi eficienţă economică, a infrastructurii aferente serviciului de iluminat public”, se arată în proiectul de hotărâre.

Alte lucrări lucrări propuse: montarea corpurilor de iluminat pe stâlpi se va face prin intermediul unor braţe de lampă din oţel zincat în lungime de 1,5 m; Montare braţe lampă 1.5 m cu unghi de 15° faţă de sol – 18 bucăţi; Montare lămpi led 18 bucăţi etc.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*