Home » Culture » Rampa de lansare pentru viitorii scriitori vasluieni: Concursul judeţean de creaţie literară „Mlădiţe literare”

Rampa de lansare pentru viitorii scriitori vasluieni: Concursul judeţean de creaţie literară „Mlădiţe literare”

Biblioteca Judeţeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui organizează, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui şi bibliotecile publice din judeţ, ediţia a V-a – 2023 a Concursului judeţean de creaţie literară „Mlădiţe literare”.

Calendarul concursului este următorul: 27 ianuarie 2023 – 15 aprilie 2023: promovarea concursului şi primirea lucrărilor; 19 aprilie 2023 – 6 mai 2023: jurizarea lucrărilor; 15 mai 2023: anunţarea câştigătorilor; mai – iunie 2023: festivitatea de premiere.

Scopul concursului este stimularea potenţialului creativ al elevilor, descoperirea şi atragerea în competiţie a unui număr cât mai mare de elevi cu înclinaţii literare.

Grupul ţintă este reprezentat de elevii claselor V – XII din judeţul Vaslui. Concursul se va desfăşura pe două categorii de vârstă: Categoria I: 10-14 ani (clasele V-VIII); Categoria a Il-a: 15 – 18 ani (clasele IX – XII).

Gelu Bichineț, directorul Bibliotecii Județene Vaslui, a spus că își dorește ca acest concurs de literatură să crească în importanță la fel ca Festivalul „Constantin Tănase” și să reprezinte o rampă de lansare pentru tinerii care bat la porțile afirmării.

„Dorim ca de la un an la altul edițiile acestea să crească frumos și să devină un concurs care să poată fi trecut pe harta concursurilor pentru elevi, ca un punct important. Concursul se adresează tuturor elevilor din județul Vaslui. La închiderea acestei ediții noi scoatem un volum cu lucrările premiate. Îi așteptăm pe toți doritorii să se înscrie la concurs și sperăm ca premiile să fie suficient de tentante”, a spus Gelu Bichineț.

Autorii îşi asumă responsabilitatea în ceea ce priveşte originalitatea şi eventualele litigii privind drepturile de autor. Nu se acceptă creaţii premiate la alte concursuri. Premianţii vor pune la dispoziţia organizatorilor lucrările în format editabil.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: