Home » Local » Tânăr cercetat penal pentru prezentarea unui permis fals la controlul de frontieră

Tânăr cercetat penal pentru prezentarea unui permis fals la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa  efectuează cercetări cu privire la un tânăr cu cetăţenie română și R. Moldova,care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals.

În data de 31 ianuarie a.c., în jurul orei 21.10, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-aprezentat pentru a ieșidin ţară, conducând propriul autoturism, un bărbat cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 24de ani.

La controlul de frontieră, tânărul a prezentatun permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Polonia.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, acesta a declarat că în cursul anuluitrecut, cu ajutorul unui cetățean polonez pe care l-a cunoscut în Marea Britanie, a urmat cursurile unei şcoli de şoferi. Acesta a mai adăugat că, după susţinerea examenului, a uitat permisul de conducere primit, în autoturismul prietenului polonez, care i l-a trimis la o dată ulterioară. Tânărul a mai menţionat că nu are cunoştinţă despre faptul că permisul în cauză este fals ori falsificat.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor deuz de falsşi fals material în înscrisuri oficiale.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*