Home » Local » Bărbat în stare de ebrietate, depistat la volanul unui ansamblu rutier în care transporta peste 25.700 litri de motorină

Bărbat în stare de ebrietate, depistat la volanul unui ansamblu rutier în care transporta peste 25.700 litri de motorină

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au depistat un cetățean român care conducea un ansamblu rutier în care transporta peste 25.700 litri de motorină, deşi consumase băuturi alcoolice, acesta aflându-se în stare avansată de ebrietate.

În data de 01 februarie a.c., în jurul orei 20.25, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a ieși din ţară, un cetățean român în vârstă de 44 de ani, care conducea un ansamblu rutier, format dintr-un autocamion și osemiremorcă, în care transporta 25.710 litri de motorină.

Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au observat că bărbatul nu era coerent în vorbire și emana o puternică halenă alcoolică, motiv pentru care a fost solicitat un echipaj din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Vaslui – Poliția Rutieră Huși, care executa misiune în proximitatea punctului, în vederea testării cu aparatul etilotest pentru stabilirea alcoolemiei.

Întrucât persoana a refuzat stabilirea alcoolemiei cu aparatul etilotest, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, persoana a fost condusă la Spitalul Municipal Huși pentru a i se preleva probe biologice în vederea stabilirii concentraţiei de alcool în sânge.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*