Home » Culture » Ziua Internațională a Cititului Împreună a fost sărbătorită la Centrul Cultural „Alexandra Nechita” Vaslui

Ziua Internațională a Cititului Împreună a fost sărbătorită la Centrul Cultural „Alexandra Nechita” Vaslui

Ieri, la Centrul Cultural „Alexandra Nechita”, cu începere de la ora 14.00, a fost sărbătorită Ziua Internațională a Cititului Împreună. Astfel, câte 15 elevi de la patru școli gimnaziale din municipiul Vaslui au participat la o întâlnire în cadrul căreia au prezentat un scurt fragment din cartea lor preferată și s-au purtat discții împreună cu ei, privind motivele pentru care l-au ales.

Alături de micii cititori au fost și părinții sau bunicii, invitați și ei dat fiind că implicarea și preocuparea familiei în activitățile extrașcolare ale celor mici este esențială pentru dezvoltarea armonioasă a acestora, care își aleg modelele în viață dintre membrii familiei.

„Implicată în mod constant în calitatea actului instructiv-educativ, prin asigurarea unei baze materiale care să permită performanța, Primăria municipiului Vaslui a început în anul 2021 colaborarea cu unități școlare de învățământ gimnazial în sensul organizării unor acțiuni cu ocazia Zilei Internaționale a Cititului Împreună și a Zilei Lecturii, respectiv 1 și 15 februarie. Ne dorim să continuăm activitățile care s-au bucurat de succes în rândul copiilor și să implicăm elevi de gimnaziu din școlile municipiului în lecturarea unor cărți scrise de autori români, promovându-i astfel, și să problematizăm împreună cu ei textele alese”, a spus Geanina Tofan, purtător de cuvânt al Primăriei Vaslui.

Atât copiii, cât și adulții participanți la eveniment au primit din partea Primăriei municipiului Vaslui câte o carte a unor autori români care promovează valori morale esențiale și a căror lectură poate ajuta la înțelegerea și depășirea unor situații cu care elevii sau părinții lor se confruntă în viață.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*