Home » Administratie » Daniel Onofrei a felicitat nivelul elevat al dezbaterilor din CL Vaslui: „Sunteți un model pentru alte consilii locale și chiar pentru consiliul județean”

Daniel Onofrei a felicitat nivelul elevat al dezbaterilor din CL Vaslui: „Sunteți un model pentru alte consilii locale și chiar pentru consiliul județean”

Prefectul județului Vaslui, Daniel Onofrei, a felicitat modul în care se derulează ședințele Consiliului Local (CL) Vaslui. Prezent la ședința ordinară a legislativului local, prefectul a remarcat investițiile pe  care municipalitatea le face în învățământul de excelență, modul în care sunt aprobate investițiile în sport, modul în care se derulează dezbaterile etc.

„Vreau să remarc nivelul elevat al intervențiilor. Credeți-mă, am participat la mai multe ședințe în astfel de consilii și sunt departe de dumneavoastră. Vreau să vă felict pentru modul constructiv al discuțiilor. Am observat respectul dintre dumneavoastră, ceea ce este elegant. Sunteți un model pentru alte consilii locale și chiar pentru consiliul județean. Am să transmit  acest lucru”, a spus prefectul.

CL Vaslui a avut pe ordinea de zi aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2023. La capitolul venituri, este prognozată suma de 331.643.000 lei.

Secţiunea de funcţionare în sumă de 182.765.000 lei, reprezintă 55,11% din total buget local şi cuprinde venituri proprii, sume defalcate din taxa pe valoare adăugată și subvenții.

Secţiunea de dezvoltare în sumă de 148.878.000 lei, cuprinde venituri din subvenții, transferuri voluntare, altele decât subvențiile și sume primite de la UE/alți donatori în contul plăților efectuate și prefinanțări, reprezentând 44,89% din total buget local.

În ultimii ani, gradul de realizare al veniturilor a fost următorul: 2020 – 92,16; 2021 – 99,39%; 2022 – 96,32%.1

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*