Home » Local » PMP Vaslui: „Este păcat să nu fie atrase fonduri europene, pentru că România contribuie la bugetul Uniunii Europene”

PMP Vaslui: „Este păcat să nu fie atrase fonduri europene, pentru că România contribuie la bugetul Uniunii Europene”

Marcel Gangu, președintele Organizației Județene a PMP Vaslui, alături de Mioara Idriceanu, președinta organizației de femei, și Liviu Matieș, președintele organizației din Vaslui, a comentat în cadrul unei conferințe de presă ultimele evenimente de pe scena politică, dar și din viața socială a românilor.

„Ne-a surprins plăcut zăpada din această lună, pentru că era și nevoie pentru agricultură și sănătatea oamenilor, însă, ca în fiecare an, autoritățile au fost găsite nepregătite pentru zăpadă. Avem contracte cu foarte mulți bani pentru deszăpezire și nu au loc aceste deszăpeziri”, a spus liderul PMP.

În contextul în care autoritățile locale și județene se află în perioada în care discută bugetele locale, președintele PMP Vaslui și-a exprimat dorința ca acestea să ia cele mai bune decizii.

„Este păcat să nu fie atrase fonduri europene, pentru că România contribuie la bugetul Uniunii Europene”, a spus Gangu.

Pe de altă parte, Mioara Idriceanu, președinta organizației de femei a PMP, a comentat actualul stadiu al noii legi a educației.

„Nimic nu este transparent, nimeni nu știe ce cuprinde, nimeni nu știe ce se urmărește. Se pare că vor să elimine transportul gratuit, Ne întoarcem la abandonul școlar. Cred că se vrea să ajungem o nație needucată. Nu se vrea să avem tineri pregătiți care să asigure viitorul”, a mai spus Mioara Idriceanu.

Planurile Ministerului Dezvoltării, prin PNRR, de a furniza comunelor vasluiene o asemenea „facilitate” precum „stațiile de încărcare electrică” în condițiile în care în multe comune drumurile se află într-o stare jalnică au fost apreciate ironic de către Liviu Matieș, președintele organizației municipale Vaslui a PMP Vaslui.

„Noi nu avem drumuri, dar implementăm proiecte de milioane de lei pentru stații de încărcare electrică. Stau și mă gândesc, dacă nu cumva în spate sunt niște băieți deștepți”, a spus Matieș.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: