Home » Administratie » S-a dat drumul la audit! CL Vaslui nu înființează o comisie de anchetă, la solicitarea fostului șef al Poliției Locale

S-a dat drumul la audit! CL Vaslui nu înființează o comisie de anchetă, la solicitarea fostului șef al Poliției Locale

de Dănuț CIOBANU 

Valentin Dragomir, președinte de ședință în cadrul CL Vaslui, a anunțat că Sorin Catană, fostul șef al Poliției Locale Vaslui, a transmis o adresă consilierilor locali, prin care a cerut înființarea unei comisii mixte de anchetă. Punctele semnalate de fostul șef al Poliției Locale vizează activitatea din urmă cu 5-6 ani al CL Vaslui. Consilierii nu au fost de acord cu înființarea unei comisii și așteaptă raportul auditului care este în derulare.

Valentin Dragomir a precizat că din punctul său de vedere Consiliului Local (CL) Vaslui nu  poate ancheta activitatea unor colegi din aparatul primarului.

„Sigur, o variantă ar fi fost să se facă un audit extern. Numai că la Primăria Vaslui este un Compartiment de audit și eu propun să se facă un audit intern, o analiză a celor semnalate de domnul Catană. Să se vină în fața Consiliului Local și atunci vom vedea. Cele semnalate sunt în urmă cu 5-6 ani. Era un alt CL. Adică mergem noi să analizăm activitatea care a fost în alt consiliu local?! Dacă dumneavoastră vreți să votăm așa ceva nicio problemă, dar eu zic să se facă auditul. Pe de altă parte, nu pot să nu remarc două lucruri. Ceea ce a spus domnul Catană, ce am înțeles eu la timpul respectiv, ceea ce mi se pare extraordinar de grav, că s-ar fi adoptat o HCL cu trei puncte, după care a apărut aceeași HCL cu nouă puncte. Ne va spune auditul dacă este așa sau nu”, a spus Valentin Dragomir.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui a spus că a primit această scrisoare și auditul lucrează deja.

„Voi prezenta raportul acestui audit pe fiecare punct semnalat de domnul Catană. Cred că se va întâmpla probabil la ședința din februarie. În funcție de faptele care vor fi regăsite acolo se vor da și direcții de acțiune pentru clarificarea mai departe, dacă va fi necesar”, a spus Vasile Pavăl.

Valentin Dragomir a adăugat că în calitate de președință de ședință dar și de consilier nu va propune la vot înființarea comisiei de analiză. Cum nici alt consilier nu a dorit să facă această propunere se așteaptă rezultatul auditului.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*