Home » National » Un autocar cu 32 de români la bord s-a răsturnat în Slovenia

Un autocar cu 32 de români la bord s-a răsturnat în Slovenia

Trei români au murit vineri dimineață, după ce autocarul cu care călătoreau s-a răsturnat în Slovenia. Ministerul de Externe anunță că o echipă consulară a fost trimisă de urgență la locul accidentului.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/un-autocar-cu-romani-s-a-rasturnat-in-slovenia-sunt-trei-morti-si-mai-multi-raniti-2238799

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Ljubljana, Slovenia, a fost notificată de către autoritățile locale cu privire la producerea unui accident rutier la data 3 februarie 2023, pe autostrada A1, între localitățile Garčiani-Murska Sobota, în care a fost implicat un autocar înmatriculat în România, care transporta 32 de cetățeni români spre Italia.

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Ljubljana, Republica Slovenia, a fost notificată de către autoritățile locale cu privire la producerea unui accident rutier la data 3 februarie 2023, pe autostrada A1, între localitățile Garčiani-Murska Sobota, în care a fost implicat un autocar înmatriculat în România, care transporta 32 de cetățeni români spre Italia. Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins demersuri în regim de urgență, pentru a obține informații suplimentare cu privire la identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate, precum și cu privire la circumstanțele producerii accidentului.

Totodată, o echipă mobilă consulară din cadrul Ambasadei României la Ljubljana s-a deplasat la fața locului pentru a acorda asistență consulară cetățenilor români implicați în accident. Potrivit datelor preliminare disponibile, în urma accidentului, trei cetățeni români au decedat, iar alți patru au fost transportați de urgență la o unitate medicală pentru a primi îngrijiri de specialitate. De asemenea, ceilalți 25 de pasageri se află într-o locație a Agenției Drumurilor din Murska Sobota, unde le-au fost puse la dispoziție băuturi calde și alimente, urmând să fie preluați de un autocar al companiei de transport pentru continuarea călătoriei”, transmite MAE.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*