Home » Agricultura » Fermierii vasluieni speră la câștiguri frumoase! Suprafață semănată cu rapiță a crescut la peste 26.000 de hectare

Fermierii vasluieni speră la câștiguri frumoase! Suprafață semănată cu rapiță a crescut la peste 26.000 de hectare

Fermierii din județul Vaslui pariază din nou pe cultura de rapiță. În toamna anului trecut, producătorii agricoli au semănat cu rapiță 26.926 hectare, față de numai 11.401 hectare în anul precedent.

Conform datelor Direcției pentru Agricultură Județeană (DAJ) Vaslui, în toamna anului 2022 în județul Vaslui a fost semănată în total o suprafață de 107.270 de hectare, ceea ce înseamnă un procent de 37% din suprafața arabilă. Din această suprafață, 66% este semănată cu grâu, 25% cu rapiță și 9% cu orz, orzoaică, secară și triticale.

„Starea de vegetație a culturilor este destul de bună, aprovizionarea solului cu apă este aproape de nivelul optim. În județ culturile sunt în diferite faze de vegetație, în funcție de condițiile care au fost în momentul semănatului și aici mă  refer în mod special la pregătirea patului germnativ. Stare de vegetație este influențată de perioada în care cultura a fost semănată, de rezervele de apă din sol, cât și de alți factori care pot influența procesele fiziologice de creștere și dezvoltare a plantelor”, a spus Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: