Home » Administratie » Liberalii cer sume mai mari pentru dezvoltare! Conducerea CJ Vaslui așteaptă semnarea contractelor de finanțare

Liberalii cer sume mai mari pentru dezvoltare! Conducerea CJ Vaslui așteaptă semnarea contractelor de finanțare

de Dănuț CIOBANU 

Consilierii județeni din opoziție au criticat conducerea Consiliului Județean Vaslui că a alocat sume mici pentru dezvoltarea județului. Consilierii liberali cu îndemnat CJ-ul să facă toate demersurile pentru atragerea de resurse naționale și externe. Șefii CJ Vaslui au replicat că lucrează în acest sens, iar până la sfârșitul anului sumele alocate pentru investiții vor fi mai mari.

Consiliul Județean (CJ) Vaslui a adoptat bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2023. Cum era de așteptat, consilierii județeni din opoziție au formulat critici față de modul în care a fost construit bugetul.

Una din acuzații a vizat valoarea veniturilor care sunt mai mici față de anul trecut, în timp ce cheltuielile sunt mai mari.

„Mă gândeam că cifrele ar fi trebuit să fie un pic mai mari, măcar prin prisma faptului că acum operăm cu alte prețuri. La dezvoltare cifrele trebuiau să fie mai mari, să atragem surse mai multe naționale și externe”, a spus Gheorghe Viziteu, consilier PNL.

Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui, a spus consilierului liberal că este în asentimentul său și că se lucrează în acest sens. Mai exact, unele proiecte nu au intrat în previziunea bugetară la capitolul cheltuieli, deoarece nu sunt semnate contractele de finanțare.

„Acest buget este o previziune. În funcție de cum vom semna contractele de finanțare: pe Programul „Anghel Saligny” 140 de milioane de lei, la Spitalul 2 suma de 62 milioane de euro, veți vedea că și segmentul de dezvoltare va crește. Funcționarea are cheltuieli fize pe salarii, utilități etc. Vom vedea la finalul anului, dacă am atras acele sume care azi sunt în faza de a semnate contractele”, a explicat Ciprian Trifan.

Proiectul bugetului local al județului Vaslui pe anul 2023, cuprinde la venituri suma de 500.357.655 lei. Din valoarea totală a veniturilor, 48.996.677 lei reprezintă subvenții de la bugetul de stat, 84.736.790 lei sume primite de la UE etc.

Cheltuielile totale sunt propuse în sumă de 533.044.191 lei, din care 313.804.098 lei la secțiunea de funcționare și 219.240.093 lei la secțiunea de dezvoltare.

Deficitul secțiunii de dezvoltare este în sumă de 32.686.536 lei și se finanțează din excedentul bugetului local existent la finele anului 2022.

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*