Home » Business » Lucrările de restaurare de la Palatul Copiilor din municipiul Vaslui ar putea fi reluate!

Lucrările de restaurare de la Palatul Copiilor din municipiul Vaslui ar putea fi reluate!

Radu Sorin, consilier local, a precizat că face parte din Consiliul de Administrație al instituției și are informații că se fac demersuri pentru reluarea investiției de către Ministerul Educației.

„Poate sunt încă neînțelese implicațiile procesului care este pe rol. Se pune problema, dacă să se facă recurs sau nu, dacă recursul la acest proces va impieta asupra celerității cu care poate fi reluată lucrarea de la Palatul Copiilor. Sperăm ca în cel mai scurt timp lucrările de la palat să înceapă și clădirea pe care foarte mulți o clamează ca fiind etalon să arate așa cum trebuie să  arate”, a precizat Radu Sorin.

În ultima ședință ordinară, Consiliul Local Vaslui a aprobat un sprijin financiar pentru Palatul Copiilor. Printr-o adresa emisă de conducerea Palatului Copiilor Vaslui, înregistrată la registratura Primăriei Vaslui, se solicită sprijin financiar în valoare de 150.000 lei pentru derularea unor proiecte propuse de către cadrele didactice, în perioada martie – decembrie 2023.

Activităţile extraşcolare specifice Palatului Copiilor Vaslui se desfăşoară în 20 cercuri grupate pe următoarele domenii: cultură (Cultura şi civilizaţia engleză, Creaţie literară /Teatru), artistic (Artă textilă, Pictură, Pian, Muzică uşoară, vocală şi instrumentală, Fanfară, Etnografie şi folclor, Muzică instrumentală-Chitară etc.

Peste 1.432 de elevi frecventează aceste cercuri (76 grupe începători, 55 grupe avansaţi şi 9 grupe performanţă) implicându-se în proiecte educative care stimulează creativitatea, spiritul de echipă, interesul pentru cunoaştere şi deschiderea spre comunicare.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: