Home » National » Peste 5.600 de clădiri s-au prăbușit în urma cutremurelor din Turcia

Peste 5.600 de clădiri s-au prăbușit în urma cutremurelor din Turcia

Autoritățile turce au confirmat până marți dimineața 2.921 de decese, la care se mai adaugă 1.444, în Siria. Replicile puternice continuă, la intervale de câteva ore, un cutremur de 5,5 Richter fiind înregistrat luni seara, și încă unul marți dimineața. Acestea îi pun în pericol pe salvatori și îngreunează operațiunile de salvare, în condițiile în care temperaturile au coborât sub zero grade, punând în pericol viața celor care au supraviețuit dar sunt prinși sub dărâmături. Numai din Istanbul au plecat 13 mii de salvatori spre zona afectată de cutremure din sud-estul Turciei, la care se adaugă echipe de salvare venite din mai multe țări, inclusiv din România.

Mikdat Kadioglu, un specialist în managementul dezastrelor, a declarat presei turce că regula generală spune că supraviețuitorii au o fereastră de salvare de 72 de ore, după care șansele de a mai fi găsiți în viață scad. Din cauza vremii severe, a completat el, “de această dată este posibil să aibă doar 24 de ore”.

Autoritățile turce spun că numai în țara lor s-au prăbușit peste 5.600 de clădiri, sub care pot fi oameni îngropați. Purtătorul de cuvânt al ONU a declarat că 224 de clădiri din nord-vestul Siriei au fost distruse și cel puțin 325 au fost avariate.

 

Surse alternative: The GuardianNY Times

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: