Home » National » Președintele Turciei a declarat stare de urgență pentru trei luni în cele zece regiuni afectate de cutremure

Președintele Turciei a declarat stare de urgență pentru trei luni în cele zece regiuni afectate de cutremure

Președintele Recep Tayyip Erdogan a declarat stare de urgență pentru trei luni de zile în zece regiuni afectate de cutremurele din ultimele două zile, potrivit unui discurs citat de NY Times.

Președintele a declarat la televiziunea de stat că “Suntem față în față cu unul dintre cele mai mari dezastre care au avut loc vreodată în regiunea noastră”, după care a anunțat că numărul persoanelor decedate a ajuns la 3.500 în Turcia.

Autoritățile turce au confirmat până marți dimineața 2.921 de decese, la care se mai adaugă 1.444, în Siria. Replicile puternice continuă, la intervale de câteva ore, un cutremur de 5,5 Richter fiind înregistrat luni seara, și încă unul marți dimineața. Acestea îi pun în pericol pe salvatori și îngreunează operațiunile de salvare, în condițiile în care temperaturile au coborât sub zero grade, punând în pericol viața celor care au supraviețuit dar sunt prinși sub dărâmături. Numai din Istanbul au plecat 13 mii de salvatori spre zona afectată de cutremure din sud-estul Turciei, la care se adaugă echipe de salvare venite din mai multe țări, inclusiv din România.

 

Organizația Mondială a Sănătății estimează acum riscul deceselor la 20 de mii, după ce ieri USGS, autoritatea seismologică americană, spusese că este posibil ca numărul deceselor să atingă 10 mii de oameni.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*