Home » Agricultura » Interes crescut al fermierilor vasluieni pentru cursurile de calificare din sectorul agricol

Interes crescut al fermierilor vasluieni pentru cursurile de calificare din sectorul agricol

Direcţia pentru Agricultură Judeţeană (DAJ) Vaslui organizeazǎ cursuri de calificare în vederea accesǎrii de cǎtre fermierii locali a fondurilor financiare europene în perioada 2023-2027,

Cursurile vizează urmǎtoarele specializǎri: lucrǎtor în cultura plantelor, lucrǎtor în creşterea animalelor, apicultor, legumicultor, pomicultor și tractorist agricol.

„Un astfel de curs se desfășoară în baza unui contract încheiat între instituţie şi solicitant pe o perioadă de 3 luni de zile și reprezintǎ un cumul de activităţi de instruire teoreticǎ și practicǎ agricolǎ, planificate în 360 ore, respectiv 120 de ore alocate teoriei și 240 orelor de practicǎ. Activităţile teoretice de instruire au loc la sediul instituţiei, situat în strada Eternităţii,  nr. 1, Vaslui, iar preţul este de 600 lei/curs”, a explicat Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui.

Astfel, pentru înscrierea la cursurile de calificare sunt necesare o serie de documente, precum: document de identitate CI/BI solicitant, ultima diplomǎ care atestǎ studiile-minim 8 clase, certificat de naștere, certificat de cǎsǎtorie (dupǎ caz).

La această dată, prin Compartimentul de formare profesională, promovare şi elaborare proiecte din cadrul DAJ Vaslui, au fost deschise cursurile de instruire pentru specializǎrile: apicultor – 28 cursanţi, având ziua de curs luni, ora 15:00, pomicultor– 6 cursanţi, zi de curs marţi, ora 15:00, legumicultor– 15 cursanţi, zi de curs miercuri, ora 15:00, tractorist agricol– 19 cursanţi, sâmbǎta, ora 9:00.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*