Home » National » Proiect de lege: Tichetele sociale ar putea fi folosite și pentru achiziționarea medicamentelor

Proiect de lege: Tichetele sociale ar putea fi folosite și pentru achiziționarea medicamentelor

Deputaţii USR, Diana Stoica şi Eugen Terente, au depus un proiect de lege în Parlament pentru ca tichetele sociale, de care beneficiază peste 2,5 milioane de români cu venituri mici, să poată fi folosite şi pentru cumpărarea de medicamente, transmite News.ro.

„Sănătatea oamenilor este esenţială şi, din păcate, foarte multe dintre persoanele vulnerabile din România nu îşi permit să cumpere medicamentele de care au nevoie. Fie că vorbim de tratamente pentru diferite afecţiuni cronice, fie de medicamente pentru afecţiuni respiratorii etc. De aceea, am venit cu acest proiect de lege care le va permite oamenilor să cumpere şi medicamente, pe lângă alimente, prin cardurile sociale”, declară deputata USR Diana Stoica, potrivit comunicatului de presă al USR.

Proiectul USR modifică OUG 63/2022 astfel încât beneficiarii să poată folosi tichetele sociale de 250 de lei şi pentru medicamente, pe lângă produse alimentare şi mese calde. Iniţiativa se bazează pe faptul că persoanele vulnerabile din punct de vedere material sunt expuse unui risc crescut de sănătate, pentru că nu au acces la servicii de sănătate adecvate şi, de multe ori, trăiesc în condiţii precare.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*