Home » Administratie » Cătălin Mîndru, viceprimarul municipiului Vaslui: Copiii cu cerințe educaționale speciale trebuie să fie sprijiniți de la bugetul local

Cătălin Mîndru, viceprimarul municipiului Vaslui: Copiii cu cerințe educaționale speciale trebuie să fie sprijiniți de la bugetul local

Cătălin Mîndru, viceprimarul municipiului Vaslui, a susținut în ultima ședință ordinară a Consiliului Local că autoritățile locale ar trebui să se implice mai mult în susținerea copiilor care au nevoie de o asistență  psihopedagogică specială.

„Trebuie să fie disponibilizate sume de la bugetul local pentru ai sprijini pe acești copii. Să încheiem un protocol cu Centrul Județean de Resurse și Asistență Educativă, să facem tot ce putem financiar să sprijinim aceste grupe de copii și familiile lor care au nevoie de sprijin”, a spus Cătălin Mîndru.

Reprezentanții Primăriei Vaslui au precizat că anul trecut a fost alocată suma de 2,2 milioane de lei pentru achiziționarea de hrană și îmbrăcăminte pentru copiii cu cerințe speciale. Fondurile sunt acordate de la bugetul de stat, însă atunci când nu au fost sume suficiente au fost alocate resurse de la bugetul local.

În ultima ședință ordinară, Consiliul Local Vaslui a aprobat un sprijin financiar pentru Palatul Copiilor. Printr-o adresa emisă de conducerea Palatului Copiilor Vaslui, înregistrată la registratura Primăriei Vaslui, se solicită sprijin financiar în valoare de 150.000 lei pentru derularea unor proiecte propuse de către cadrele didactice, în perioada martie – decembrie 2023.

Activităţile extraşcolare specifice Palatului Copiilor Vaslui se desfăşoară în 20 cercuri grupate pe următoarele domenii: cultură (Cultura şi civilizaţia engleză, Creaţie literară /Teatru), artistic (Artă textilă, Pictură, Pian, Muzică uşoară, vocală şi instrumentală, Fanfară, Etnografie şi folclor, Muzică instrumentală-Chitară etc.

Peste 1.432 de elevi frecventează aceste cercuri (76 grupe începători, 55 grupe avansaţi şi 9 grupe performanţă) implicându-se în proiecte educative care stimulează creativitatea, spiritul de echipă, interesul pentru cunoaştere şi deschiderea spre comunicare.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: