Home » Administratie » Daniel Onofrei asigură CL Vaslui de toată colaborarea! Când mai sunt întoarse hotărâri, se face din colegialitate

Daniel Onofrei asigură CL Vaslui de toată colaborarea! Când mai sunt întoarse hotărâri, se face din colegialitate

Prefectul județului Vaslui, Daniel Onofrei, a asigurat consilierii locali din municipiul reședință de județ că vor avea un sprijin real din partea instituției pe care o conduce.

„La Prefectura Vaslui aveți colegi. Suntem deschiși pentru consultări pe orice teme. Dacă se mai întâmpă să observăm, analizând din punctul de vedere al aparatului nostru  juridic o anumită problemă, venim cu recomandarea de a reface acea greșeală. Vă asigur că întotdeauna cele două instituții colaborează și cooperează. Vă felicit pentru modul în care știți să faceți administrație”, a spus Daniel Onofrei.

Consiliul Local Vaslui a votat bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2023. La capitolul venituri, este prognozată suma de 331.643.000 lei, la care se adaugă excedentul bugetar de 60 milioane de lei.

Secţiunea de funcţionare în sumă de 182.765.000 lei, reprezintă 55,11% din total buget local şi cuprinde venituri proprii, sume defalcate din taxa pe valoare adăugată și subvenții.

Secţiunea de dezvoltare în sumă de 148.878.000 lei, cuprinde venituri din subvenții, transferuri voluntare, altele decât subvențiile și sume primite de la UE/alți donatori în contul plăților efectuate și prefinanțări, reprezentând 44,89% din total buget local.

La capitolul cheltuieli este prognozată o sumă totală de 392.618.971 lei.

Secţiunea de funcţionare în sumă de 182.765.000 lei, reprezintă 46,55% din total buget local şi cuprinde cheltuieli de personal, cheltuieli cu bunuri şi servicii, subvenţii, serviciul datoriei publice locale, transferuri şi alte cheltuieli.

Secţiunea de dezvoltare în sumă de 209.853.971 lei, cuprinde cheltuielile de capital şi proiectele cu finanţare din fonduri externe nerambursabile şi reprezintă 53,45% din total buget local.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: