Home » National » După 20 de ore, salvatorii români au reușit să îl extragă în viață pe adolescentul blocat sub dărâmături

După 20 de ore, salvatorii români au reușit să îl extragă în viață pe adolescentul blocat sub dărâmături

Peste 12 mii de persoane au fost declarate decedate numai în Turcia, iar în Siria oficialitățile și ONG-urile din zona controlată de rebeli au identificat alți 2.800 de morți.

“Fereastra de supraviețuire” (numită așa de specialiștii în intervenții de urgență) de 72 de ore a trecut, iar temperaturile de -5 grade Celsius de azi-noapte au redus și mai mult șansele de supraviețuire ale celor prinși sub dărâmături.

Departamentul pentru Situații de Urgență din România informează că salvatorii români au reușit, după 20 de ore, să îl scoată pe adolescentul de 16 ani prins sub dărâmături în orașul Antakya. Aceștia au săpat un tunel pentru a ajunge la el, dar o replică cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter a modificat elementele prăbușite, îngreunând misiunea. Cu ajutorul unui excavator, care a susținut partea superioară a construcției ca să nu se prăbușească,  echipa a reușit să ajungă la victimă. Tânărul este conștient și cooperant și a fost încredințat echipajelor medicale.
Până la acest moment, echipa mixtă din România a reușit să salveze 4 persoane, victime ale seriilor de cutremure produse în Republica Turcia. Pe parcursul nopții trecute, a mai desfășurat două misiuni de căutare în două locuri diferite, dar nu au mai fost identificate persoane în viață.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*