Home » National » Încă o persoană salvată de echipa de sprijin din România

Încă o persoană salvată de echipa de sprijin din România

În ultimele 12 ore, cel de al doilea modul mobilizat în Republica Turcia, format din echipa de căutare-salvare RO-USAR, medici și asistenți SMURD și echipaj cu personal canin specializat în căutare-salvare au acționat pentru extragerea și salvarea unei persoane de sex masculin, surprinsă pe casa scării, o clădire de 6 etaje, prăbușită complet.
Pentru această misiune dificilă s-au utilizat echipamentele de salvare aflate în dotarea pompierilor salvatori RO-USAR, activitatea fiind sub coordonare medicală.
Victima, prinsă sub grinda de beton de la nivelul etajelor superioare era conștientă și cooperantă. Echipa medicală SMURD a acordat îngrijirile de specialitate care se impuneau victimei, aceasta fiind mai apoi predată ambulanței, aflată la fața locului.
Reamintim faptul că la acest moment, în Turcia sunt prezente 2 echipe de sprijin din România, formate din personal specializat de căutare-salvare RO-USAR, medici și asistenți SMURD, personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari, Câini de Salvare Transilvania, Câini de Salvare Gugulania, care se află în permanentă legătură cu autoritățile turce, reprezentanții AFAD fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acțiune și intervenție a echipelor internaționale venite în sprijin.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*