Home » Local » Jale pe șosele! Amenzi pe bandă rulantă pentru șoferi, bicicliști și utilizatori de trotinete electrice

Jale pe șosele! Amenzi pe bandă rulantă pentru șoferi, bicicliști și utilizatori de trotinete electrice

În perioada 10–11 februarie 2023, pe drumurile publice din județul Vaslui, polițiștii rutieri și de ordine publică ai Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au acționat pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, înregistrate la nivel județean. 

Astfel, polițiștii au urmărit creșterea gradului de disciplină rutieră în rândul bicicliștilor și conducătorilor de trotinete electrice precum și depistarea conducătorilor de autovehicule care încalcă prevederile legale privind limitele maxime de viteză admise pe drumurile publice.

În cadrul activităților desfășurate pe drumurile publice din județul Vaslui, cei 90 de polițiști participanți au verificat peste 340 de vehicule și legitimat peste  475 de persoane, fiind testate alcoolscopic 200 de participanți la trafic.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 241 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 90.000 de lei, 230 de sancțiuni fiind aplicate pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice). Dintre acestea, 44 de sancțiuni au fost aplicate bicicliștilor și 2 sancțiuni contravenționale au fost aplicate utilizatorilor de trotinete electrice.

Totodată, pentru depășirea limitelor maxime de viteză admise, au fost aplicate 83 de sancțiuni contravenționale. De asemenea, au fost reținute 17 permise de conducere și 12 certificate de înmatriculare.

Cu ocazia derulării acțiunilor, s-a constatat și săvârșirea a 2 infracțiuni la regimul rutier, respectiv”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Vineri, 10 februarie 2023, ora 16:30, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Negrești, din cadrul Poliției Orașului Negrești, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe un drumul județean DJ 248, în localitatea Siliștea, comuna Todirești, județul Vaslui, au depistat și oprit, în trafic, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 58 de ani, din comuna Todirești, județul Vaslui.

Întrucât șoferul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că bărbatul are suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării întregii activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Sâmbătă, 11 februarie 2023, ora 18:55, polițiștii Serviciului Rutier aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul comunal DC 110A, în localitatea Brăhășoaia, comuna Ștefan cel Mare, județul Vaslui, au depistat și oprit un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un tânăr de 21 de ani, din municipiul Vaslui.

Întrucât șoferul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Serviciul Județan de Medicină Legală Vaslui pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii vasluieni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*