Home » National » România trimite două aeronave de transport pline cu ajutoare în Siria

România trimite două aeronave de transport pline cu ajutoare în Siria

Astăzi, 14 Februarie a.c, două aeronave de transport C-27J Spartan, aparţinând Forţelor Aeriene Române, execută o misiune de transport aerian în sprijinul populaţiei din Republica Arabă Siriană afectată de cutremurele din data de 6 februarie.
Aeronavele militare au decolat din Baza 90 Transport Aerian Otopeni, în jurul orei 9.00, una dintre aeronave având ca destinație Gaziantep (Turcia), iar cealaltă, Beirut (Liban).
Acestea transportă bunuri materiale ce constau în mai multe tipuri de produse de cazarmament (corturi, saltele, paturi) și produse alimentare, conserve, donate de statul român și puse la dispoziție de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.
Bunurile materiale cu destinația Gaziantep vor fi preluate de OIM (ONU), care va asigura distribuirea lor la populația din zona de nord-vest a Siriei, iar cele predate la Beirut vor fi preluate de reprezentanți ai ONU și vor ajunge în Siria la Semiluna Roșie.
Totodată, menționăm faptul că, sprijinul se acordă în baza hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă privind acordarea de asistenţă internaţională Republicii Arabe Siriene, prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*