Home » Administratie » Romii din orașul Murgeni nu își pot plăti impozitele pe mașini și clădiri din cauza amenzilor

Romii din orașul Murgeni nu își pot plăti impozitele pe mașini și clădiri din cauza amenzilor

Eduard Cazacu, primarul orașului Murgeni, a spus că cetățenii orașului sunt conștiincioși și își achită obligațiile fiscale la bugetul local. Autoritățile locale se confruntă totuși cu o problemă mai veche, în ceea ce privește taxele și impozitele locale. Este vorba despre populația de etnie romă, care plecată fiind are multe amenzi și nu își poate plăti impozitele pe mașini și clădiri.

„Amenzile sunt mari, în general amenzi de circulație, care cu majorările ajung la sume colosale. Din cauza acestor lucruri avem niște probleme. Legislația nu permite plata impozitelor locale, decât după achitarea amenzilor și de aceea creează nemulțumiri”, a spus Eduard Cazacu.

De altfel, la Primăria Murgeni au venit reprezentanți ai romilor pentru a discuta această problemă, iar autoritățile locale au în intenție să facă o serie de demersuri pentru a soluționa această problemă.

„Totul este în funcție de legislație. El vrea să își plătească impozitul pe mașină , dar nu are suma aceea totală. Sumele dunt foarte mari. Însă, întâi trebuie plătite amenzile și pe urmă impozitul pe mașini și clădiri. Dacă am putea debloca această situație! Dar nu ține de primărie, cred că nici de Consiliul Județean Vaslui. E o problemă mai amplă. Astea sunt legile, cu astea mergem!”, a mai spus Eduard Cazacu.

(Dănuț CIOBANU)  

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*