Home » Local » 15 februarie – Ziua naţională a lecturii

15 februarie – Ziua naţională a lecturii

Ziua naţională a lecturii este marcată, începând din anul 2022, la data de 15 februarie.
A fost aleasă data de 15 februarie pentru Ziua naţională a lecturii deoarece reprezintă ziua de naştere a două mari personalităţi ale României: Titu Maiorescu şi Spiru Haret.
„Ziua Națională a Lecturii ar trebui să fie permanentizată, pentru ca generațiile tinere să conștientizeze importanța cititului. Reiterez ideea de promovare a cărții în viața noastră și împreună să formăm obiceiuri de lectură, pentru a ne bucura de beneficiile ei”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.
Cu prilejul Zilei naţionale a lecturii sunt organizate activităţi culturale, sociale şi educaţionale prin care se evidenţiază importanţa lecturii, în special în formarea copiilor şi tinerilor.
La Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui există o expoziție tematică „Lecturile copilăriei”, care cuprinde documente din colecțiile Sălii de împrumut la domiciliu pentru copii.
Tot cu acest prilej, elevii vasluieni au aflat informații despre bibliotecă și serviciile oferite, despre atelierele și concursurile desfășurate la bibliotecă, au prezentat recenzii ale cărților citite, au primit recomandări de lectură și au vizionat un film.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*