Home » Administratie » Dezvoltare cu bani europeni! 30 de proiecte cu finanțare nerambursabilă sunt în derulare în municipiul Huși

Dezvoltare cu bani europeni! 30 de proiecte cu finanțare nerambursabilă sunt în derulare în municipiul Huși

Primăria Huși are în derulare 30 de proiecte cu finanțare europeană nerambursabilă, care vor fi finalizate în perioada următoare. Investițiile vizează digitalizarea primăriei, modernizarea infrastructurii rutiere, construcția unor centre sociale pentru persoanele în vârstă, a unei grădinițe etc.

„Sper să găsim constructori pentru toate aceste lucrări. Constructori care să termine lucrările. Avem un număr mare de proiecte: iluminatul public, unități de învățământ, asfaltarea străzilor, construcție unei creșe. Acum urmează să facem recepția la cinematograf”, a spus Ioan Ciupilan, primarul municipiului Huși.

Pe lângă veniturile proprii, bugetul local este alimentat cu sume de la bugetul de stat. Însă, în acest an, fondurile alocate de la bugetul de stat nu sunt suficiente, iar autoritățile locale trebuie să lucreze cu resursele pe care le au la dispoziție.

„Nu suntem mulțumiți de repartițiile pentru echilibrarea bugetului de la bugetul de stat. Asta este, cu ele lucrăm. Probabil din dorința de a realiza cât mai multe lucruri și de a nu scăpa nicio oportunitate de finanțare, ne-am luat cam multe proiecte. Dar nu ne oprim! Eu am principiu: trenul a trecut prin gară, iar finanțarea respectivă dacă nu o prinzi o pierzi”, a mai spus Ioan Ciupilan.

În perioada următoare, după finalizarea modernizării infrastructurii rutiere și a rețelelor de apă și canal, municipalitatea urmează să inaugureze o serie de proiecte ce țin de infrastructura culturală și școlară a municipiului.

(Dănuț CIOBANU) 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: