Home » National » Ianuarie 2023, o lună de iarnă cu temperaturi de primăvară

Ianuarie 2023, o lună de iarnă cu temperaturi de primăvară

Luna ianuarie 2023 a bătut toate recordurile de temperatură, spun meteorologii. S-au înregistrat recorduri la 72 de stații meteo și a fost depășită maxima absolută pe țară a lunii ianuarie: au fost 22,5 grade la Turnu Măgurele.

Valorile temperaturii medii lunare au fost cu peste 5 grade mai ridicate decât normele climatologic în majoritatea regiunilor, iar local abaterile temperaturii au atins chiar și 6 – 7 grade. Foarte cald a fost încă din primele trei zile ale lunii. Au fost zone în care s-au înregistrat peste 20 de grade. Sudul și estul țării au fost marcate de un val de căldură fără precedent pentru această perioadă, în 18 și 19 ianuarie.

La Turnu-Măgurele, temperatura maximă a fost de 22,5 grade Celsius în 18 ianuarie, stabilind un nou record național de temperatură. Recordurile istorice au fost doborâte însă în multe alte orașe din țară, inclusiv în București. În total, în timpul celor două valuri majore de căldură, de pe 1 – 3 ianuarie și 18 – 19 ianuarie, s-au înregistrat noi recorduri la 72 de stații meteorologice din România.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*