Home » National » Reforma pensiilor vizează toate pensiile speciale, inclusiv cele militare

Reforma pensiilor vizează toate pensiile speciale, inclusiv cele militare

Comisia Europeană afirmă, într-o precizare, că reforma pensiilor din România vizează toate pensiile speciale, inclusiv pensiile militare, „cu scopul de a le alinia cu principiul contributivității”. Reamintim că această reformă a adus diferențe de viziune între Comisia Europeană, care vrea o reformă integrală a sistemului de pensii, și Guvernul României, care vrea să excepteze pensiile militare și să le considere „pensii de serviciu”. Reamintim de asemenea că inclusiv premierul Nicolae Ciucă are pensie militară. La fel și soția sa.

„Pensiile speciale nu țin de competențele Uniunii Europene (UE). Cu toate acestea, pentru ca România să primească fondurile alocate prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR), aceasta trebuie să îndeplinească satisfăcător reformele referitoare la pensiile speciale la care țara s-a angajat prin acest plan. Revizuirea vizează toate pensiile speciale, inclusiv a celor militare, cu scopul de a le alinia cu principiul contributivității și face parte dintr-o reformă mai amplă a sistemului public de pensii, reprezentând un element cheie al Planului Național de Redresare și Reziliență al României”, arată mesajul transmis de reprezentanța Comisiei Europene la București.

Guvernul a adoptat, în decembrie, legea privind reforma pensiilor speciale. G4Media a publicat în exclusivitate conținutul legii, AICI. Proiectul de lege se află acum în dezbatere în Parlament.

 

sursa: economedia.ro

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*