Home » National » Bilanţul victimelor din Turcia şi Siria a ajuns la peste 41.000 de morţi

Bilanţul victimelor din Turcia şi Siria a ajuns la peste 41.000 de morţi

Două femei au fost scoase dintre dărâmături în oraşul Kahramanmaras din sudul Turciei, iar o mamă şi doi copii au fost salvaţi miercuri din oraşul Antakya, deşi au trecut nouă zile de la seismul devastator din 6 februarie, iar şansele de a mai găsi supravieţuitori sunt, teoretic, foarte mici, relatează Reuters.

În cursul zilei de miercuri, o femeie pe nume Ela şi copiii ei, Meysam şi Ali, au fost scoşi dintre dărâmăturile unui bloc de apartamente din Antakya, la 228 de ore după cutremur, a anunţat agenţia de presă de stat Anadolu, citată de Reuters.

Bilanţul combinat al victimelor din Turcia şi Siria a ajuns la peste 41.000 de morţi, iar milioane de persoane au nevoie de ajutor umanitar, mulţi supravieţuitori rămânând fără adăpost la temperaturi de iarnă, foarte scăzute. O mare parte din infrastructura sanitară din regiune a fost avariată sau a devenit nefuncţională în urma cutremurelor, iar autorităţile sanitare se confruntă cu o sarcină descurajantă în încercarea de a se asigura că oamenii rămân acum sănătoşi.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat miercuri că este deosebit de îngrijorată de soarta oamenilor din nord-vestul Siriei, o regiune controlată de rebeli şi cu acces redus la ajutor. OMS i-a cerut preşedintelui sirian Bashar al-Assad să deschidă mai multe puncte de trecere a frontierei cu Turcia pentru a permite trecerea ajutoarelor.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*