Home » Administratie » Consilierul Valentin Dragomir, despre excedentul bugetar: „Lumea plătește impozite și nu se realizează obiectivele propuse”

Consilierul Valentin Dragomir, despre excedentul bugetar: „Lumea plătește impozite și nu se realizează obiectivele propuse”

Excedentul bugetar contabilizat de bugetul local al municipiului Vaslui la finalul anului trecut a provocat discuții în rândul consilierilor locali. La data de 31 decembrie 2022, excedentul bugetar înregistrat a fost în sumă de 60.975.970,63 lei, sumă repartizată pentru finanţarea cheltuielilor secţiunii de dezvoltare în anul 2023.

„Lumea plătește impozite și taxe locale și nu se realizează obiectivele propuse. Aceste lucruri pe o anumită cale trebuie să ajungă la cetățeni. Cei care lucrăm aici știm că sunt cauze obiective. Aceste informații să ajungă și la cetățeni”, a spus Valentin Dragomir, consilier PNL.

Consiliul Local Vaslui a aprobat bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2023. Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus consilierilor locali că este pentru prima dată când cheltuielile pentru dezvoltare sunt mai mari decât cheltuielile pentru funcționare.

„Creșterea sumelor pe dezvoltare se datorează fondurilor europene nerambursabile. Din suma totală de 210 milioane de lei alocată pentru cheltuielile de dezvoltare, 170 de milioane sunt fonduri europene”, a explicat Pavăl.

Printre proiectele finanțate la secțiunea de dezvoltare se numără „Reabilitarea şi modernizarea unităţilor de învăţământ preuniversitar din Municipiul Vaslui – Liceul „Ion Mincu” – 2.703.039 lei; „Reconversia unui teren degradat din zona Copou în zonă verde și de agrement” – 14.271.546 lei; „Proiect de extindere a rutelor traseelor şi staţiilor pentru transportul public de călători” – 167.117.650 lei; „Proiect de realizare depou pentru transportul public” – 36.754.186 lei; „Înnoirea parcului auto pentru transportul public de persoane” – 36.904.310 lei; „Construire locuințe pentru tineri în Municipiul Vaslui” – 42.870.111 lei.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*