Home » Culture » Hai la mărțișoare! În perioada 24-28 februarie 2023, în Piața Civică din Vaslui va avea loc „Târgul de Primăvară”

Hai la mărțișoare! În perioada 24-28 februarie 2023, în Piața Civică din Vaslui va avea loc „Târgul de Primăvară”

În perioada 24-28 februarie 2023, în Piața Civică a municipiului Vaslui va avea loc „Târgul de Primăvară”. Evenimentul este organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Vaslui, în parteneriat cu alte instituții locale.

Lucian Onciu, directorul CJCPCT Vaslui, a spus că din anul 2003 se organizează în ultimul sfârșit de săptămână acest târg, care a ajuns la a XV-a ediție.

La cele 13 standuri vor fi comercializate mărțișoare, precum și alte creații care simbolizează primăvară în viziunea meșterilor populari din județul Vaslui, dar și cei invitați din Pitești, respectiv Horezu cu ceramică.

Standurile vor fi deschise de la ora 10, până la lăsarea întunericului. La târg va avea un stand și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, unde vor fi vândute mărțișoare.

„În afara târgului care se va desfășura în Centrul Civic, avem parte și de ateliere de lucru. Tinerii școlari vin în sala pusă la dispoziție de Biblioteca Județeană Vaslui, unde vor deprinde acest meșteșug de la meșterii populari. În total, vor fi susținute 12 ateliere. Este unul din obiectivele pe care noi îl urmărim de zece ediții, transmiterea meșteșugului la tânăra generație. Având în vedere reacțiile pe care le avem din partea cadrelor didactice și părinților, se pare că e un motiv suficient de bun să oferim continuitate Târgului de Primăvară de la Vaslui”, a spus Lucian Onciu.

Pentru derularea acestor ateliere sunt încheiate parteneriate cu 10 școli din orașul Vaslui, principalii beneficiari ai acestor activități fiind copiii și familiile lor.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*