Home » Culture » Patru milioane de lei pentru proiectul „BiblioHub Vaslui”. 26 de biblioteci vor fi dotate cu echipamente informatice

Patru milioane de lei pentru proiectul „BiblioHub Vaslui”. 26 de biblioteci vor fi dotate cu echipamente informatice

Consiliul Județean (CJ) Vaslui va depune o cerere în vederea finanțării proiectului „BiblioHub Vaslui” în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență.

Valoarea totală a proiectului este în cuantum de 4.039.200 lei (inclusiv TVA), din care valoarea cheltuielilor eligibile, 100% nerambursabilă, este în cuantum de 3.424.292 lei (inclusiv TVA). Totodată, valoarea cheltuielilor neeligibile este în valoare de 614.908 lei (inclusiv TVA).

Proiectul vizează renovarea și transformarea în huburi a 3 biblioteci (Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui, Biblioteca Municipală „M. Ralea” Huși și Biblioteca Comunală Fălciu).

De asemenea, prin proiect se vor dota un număr de 26 de biblioteci cu echipamente informatice (Biblioteca Municipală ”Stroe S. Belloescu” Bârlad, Biblioteca Albești, Biblioteca Bălteni, Biblioteca Berezeni, Biblioteca Costești, Biblioteca Dimitrie Cantemir, Biblioteca Ferești, Biblioteca Găgești, Biblioteca Gârceni etc.

Nu în ultimul rând, se dorește dezvoltarea competențelor de bază digitale a unui număr de 2.500 de cetățeni ai județului Vaslui din comunități defavorizate.

„În conformitate cu prevederile ghidului solicitantului și ale cerințelor din grila de evaluare, pentru accesarea acestei surse de finanțare nerambursabile, este necesar să fie încheiat un acord de parteneriat între județul Vaslui în calitate de lider de parteneriat, Biblioteca Județeană Vaslui și unitățile administrativ-teritoriale ce au în proprietate/administrare bibliotecile, dar și aprobarea proiectului și a cheltuielilor legate de proiect. Precizăm că termenul limită de depunere a cererii de finanțare este 13 martie 2023”, a spus Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*