Home » IT » Ce ar trebui să caut atunci când cumpăr o boxă Bluetooth portabilă?

Ce ar trebui să caut atunci când cumpăr o boxă Bluetooth portabilă?

Dacă v-ați decis să vă cumpărați o boxă portabilă, e posibil să fiți puțin copleșit de toate opțiunile de boxe Bluetooth. Pentru a alege una, va trebui să vă gândiți la ce anume vă așteptați de la ea. Există atât de multe modele de boxe Bluetooth pe piață – care este diferența dintre ele?

La ce ar trebui să mă uit când cumpăr o boxă Bluetooth portabilă?

Cele mai importante lucruri pe care trebuie să le căutați atunci când cumpărați boxe Bluetooth sunt portabilitatea, durabilitatea, calitatea sunetului, durata de viață a bateriei și prețul. Site-urile web enumeră de obicei acești factori în mod proeminent, facilitând astfel compararea diferitelor modele.

Dar ce înseamnă mai exact toate aceste cifre? Cât de mare va fi diferența pe care o voi observa? Cum pun în balanță acești factori unul față de celălalt? Iată întrebările la care aveți nevoie de răspunsuri!

Cât de portabilă este această boxă?

Bineînțeles, toate boxele Bluetooth portabile sunt transportabile – este chiar în denumire! Dar unele dintre ele sunt mai portabile decât altele. Aceste boxe Bluetooth variază foarte mult în ceea ce privește dimensiunea, greutatea, forma și caracteristicile de transport.

Cele mai mici modele pot avea o lungime de cinci centimetri sau mai puțin – ușor de transportat într-o geantă, în compartimentul unui rucsac sau chiar într-un buzunar mare. Modelele mai mari, cum ar fi boxe JBL Boombox 2, au poate 45 cm sau mai mult, tranzacționând o anumită cantitate de portabilitate pentru putere și durata de viață a bateriei.

Forma este, de asemenea, un factor de portabilitate. Unele boxe Bluetooth au o formă alungită, mai comodă pentru a fi apucată într-o singură mână, în timp ce altele au o formă rotundă sau pătrată mai compactă.

Unele boxe Bluetooth portabile includ și alte caracteristici care le fac mai ușor de ținut în mână, cum ar fi curele și mânere. Acest lucru este deosebit de important în special în cazul modelelor mai mari, dar poate face chiar și o boxă mică mai comodă pentru a o purta cu dvs. sau pentru a o agăța de un cârlig.

Cât de durabilă este această boxă portabilă?

Difuzoarele dvs. de acasă au o viață ușoară. Ele stau într-un spațiu cu climă controlată, unde nu trebuie să facă față umezelii sau temperaturilor extreme. Rareori sunt mutate sau bruscate. De obicei, rămân conectate la aceleași surse de alimentare și de semnal.

Boxele portabile au o sarcină mai grea. Sunt concepute pentru a fi transportate – mutate, deplasate, răsturnate cu susul în jos. De asemenea, sunt concepute pentru a fi utilizate în aer liber, unde pot fi expuse la căldură, frig, murdărie și umiditate. Acest lucru înseamnă că un design robust este o necesitate.

Ce ar trebui să caut atunci când cumpăr o boxă Bluetooth portabilă?

Căutați boxe Bluetooth care sunt fabricate pentru a face față acestor condiții. Difuzoarele care pot supraviețui călătoriilor prezintă semne precum designul simetric, colțuri rotunjite și margini care absorb impactul.

Rezistența la apă este un aspect deosebit de important. Electronicele delicate pot fi distruse de o singură expunere la apă, iar acest tip de expunere se întâmplă tot timpul cu boxele portabile. La urma urmei, acestea sunt menite să fie luate la plajă, în excursii cu cortul și la petreceri pline de oameni care țin în mână băuturi!

Majoritatea boxelor Bluetooth portabile sunt rezistente la apă, dar unele sunt mai rezistente decât altele. Căutați detalii specifice despre cât de multă expunere poate suporta o boxă și pentru cât timp. Adesea, producătorii vor face afirmații specifice, care sunt în general susținute de teste și ar trebui să fie garantate de garanțiile lor.

Puteți judeca rezistența la praf și la apă a unui set de boxe Bluetooth este prin clasificarea codului IP. Codul de protecție împotriva pătrunderii (cunoscut și sub numele de Codul internațional de protecție) a fost creat de Comisia Electrotehnică Internațională pentru a stabili un standard internațional de clasificare a modului în care un sistem electric rezistă la pătrunderea particulelor și a apei.

Prima cifră după IP clasifică protecția împotriva particulelor și a prafului. Un 5 indică faptul că sistemul poate să nu fie absolut rezistent la praf, dar nu va lăsa să intre suficient praf pentru a interfera semnificativ cu performanța sa. Un 6 înseamnă că un sistem este complet rezistent la praf.

A doua cifră clasifică protecția împotriva apei. O notă de 4 indică protecție împotriva stropilor ocazionali. 5 și 6 măsoară protecția împotriva jeturilor de apă, cum ar fi cele de la un furtun. Pentru boxa Bluetooth portabilă, ar trebui să căutați un rating de cel puțin 7, ceea ce indică faptul că este în siguranță în cazul unei scufundări complete în apă la 1 metru adâncime timp de 30 de minute. Un rating de 8 este chiar mai bun, dar detaliile exacte ale testării variază în funcție de producător.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*