Home » National » Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a lansat Campania Națională „NU TREMUR LA CUTREMUR”

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a lansat Campania Națională „NU TREMUR LA CUTREMUR”

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a lansat Campania Națională „NU TREMUR LA CUTREMUR”, destinată informării, conștientizării și pregătirii populației pentru a reacționa corect în situația producerii unui cutremur cu magnitudine ridicată.

Declanşarea unui cutremur ne surprinde întotdeauna. De aceea, mişcările seismice au efecte psihologice negative asupra oamenilor, obişnuiţi să considere Pământul ca un suport sigur. În acele momente, când totul în jur se zguduie violent, cad obiecte, trosnesc pereţii şi se prăbuşesc clădiri, oamenii sunt cuprinşi de o spaimă cumplită, după care îşi revin cu greu. O campanie a Ministerului Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situații de Urgență prin INSPECTORATUL GENERAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ

În ultima perioadă, pe teritoriul României, s-au înregistrat mai multe cutremure de magnitudine redusă sau moderată. Aceste evenimente au devenit ”subiecte de top” în mass-media și astel au fost transmise către populaţie informaţii discordante cu privire la măsurile şi modul de comportare cu prilejul unui astfel de eveniment.

În acest context, Ministerul Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență şi-a propus demararea unei campanii naționale de informare preventivă, al cărui obiectiv principal este conștientizarea, informarea și pregătirea populației pentru a reacționa corect în situația producerii unui cutremur.

Sigur că subiectul sperie pe toată lumea, însă demersul nostru este unul normal raportat la existenţa acestui tip de risc a cărui manifestare poate afecta o zonă întinsă a ţării. Trebuie să înţelegem că un astfel de eveniment nu va putea fi prevenit, iar consecinţele lui, mai mult sau mai puţin grave, cu mai multe sau mai puţine victime, depind în bună măsură de modul în care fiecare dintre noi înţelegem să ne pregătim şi să ne comportăm corect într-o astfel de situaţie

Pentru siguranța proprie, fiecare dintre noi trebuie să învețe să se autoprotejeze. Însușirea regulilor de comportare și adoptarea comportamentului proactiv în fața pericolelor reprezintă elementele fundamentale prin care efectele unei situații de urgență pot fi diminuate.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*