Home » Invatamant » Mai multe burse! CJ Vaslui acordă un număr de 503 burse în anul școlar 2022-2023

Mai multe burse! CJ Vaslui acordă un număr de 503 burse în anul școlar 2022-2023

Consiliul Județean (CJ) Vaslui suplimentează numărul de burse acordate lunar în anul școlar 2022-2023. Astfel, se suplimentează cu 8 numărul burselor de ajutor social pentru Centrul Școlar de Educație Incluzivă „C-tin Pufan” Vaslui și cu 10 numărul burselor de ajutor social aprobat pentru Centrul Școlar de Educație Incluzivă ”Elisabeta Polihroniade” Vaslui.

În total, sunt acordate celor patru centre școlare 503 burse. Centrul Școlar de Educație Incluzivă „C. Pufan” Vaslui – 112 burse; Centrul Școlar de Educație Incluzivă „E. Polihroniade” Vaslui – 171 de burse; Centrul Școlar de Educație Incluzivă Negrești – 124 de burse; Școala Profesională Specială „Sf. Ecaterina” Huși – 96 de burse.

„Bursele se acordă din bugetele locale ale unităţilor administrativteritoriale de care aparţin unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, în limita fondurilor aprobate cu această destinație. De asemenea, la art.4 este menționat faptul că numărul acestora se stabilește prin hotărârea consiliului județean”, se arată în raportul la proiectul de hotărâre.

Fondurile necesare pentru suplimentarea numărului de burse școlare în anul școlar 2022-2023 se ridică la nivelul sumei de 81.000 lei și sunt prevăzute în bugetul local al județului Vaslui pe anul 2023.

(Dănuț CIOBANU)

 

 


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Ciobanu Danut

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura