Home » National » Mai multe localități din județul Harghita au fost cuprinse de inundații din cauza ploilor şi a topirii bruşte a zăpezii

Mai multe localități din județul Harghita au fost cuprinse de inundații din cauza ploilor şi a topirii bruşte a zăpezii

Mai multe anexe gospodăreşti, străzi sau drumuri comunale din câteva localităţi harghitene au fost inundate, în ultimele două zile, în urma ploilor abundente şi a topirii bruşte a zăpezii, care au provocat ieşirea din matcă a unor pârâuri şi scurgeri de pe versanţi, a informat, marţi, Instituţia Prefectului, potrivit Agerpres.

„În perioada 19-20 februarie 2023 în judeţul Harghita s-au produs o serie de fenomene meteorologice din cauza topirii bruşte a zăpezii, însoţite de precipitaţii însemnate cantitativ, care au condus revărsarea cursurilor de apă provocând inundaţii. (…) Debitul pârâului Capolnaş a crescut semnificativ, în urma precipitaţiilor căzute şi topirii bruşte a zăpezii, în perioada 19-20 februarie 2023, în zona municipiului. Miercurea Ciuc, cartierul Ciba. Pârâul s-a revărsat şi a inundat mai multe gospodării din zonă, afectând o stradă şi un sector de drum comunal. În localităţile Praid, Ocna de Sus şi Ocna de Jos, datorită scurgerilor de pe versanţi au fost afectate, mai multe străzi. În comuna Avrămeşti, satele Firtănuş, Goagiu, Andreeni, Avrămeşti, Cecheşti scurgerile de pe versanţi au afectat mai multe străzi, au fost afectate două podeţe în Cecheşti, iar în satul Avrămeşti apa a intrat în mai multe anexe gospodăreşti”, se arată în informarea purtătorului de cuvânt al Instituţiei Prefectului, Adrian Pănescu.

Sursa citată precizează că au mai fost afectate porţiuni de drumuri forestiere, dar şi suprafeţe mici de păşuni şi fâneţe.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*