Home » National » Turcia s-a cutremurat din nou. Două cutremure de 6,4 şi 5,8 s-au produs luni seară

Turcia s-a cutremurat din nou. Două cutremure de 6,4 şi 5,8 s-au produs luni seară

Pământul s-a cutremurat din nou în Turcia, aproape de graniţa cu Siria, la două săptămâni după seismul major care a făcut peste 46.000 de victime, potrivit unui bilanţ încă provizoriu. Două noi şi puternice cutremure, cu magnitudine 6,4 şi respectiv 5,8 s-au produs la un interval de câteva minute. Şase persoane şi-au pierdut viaţa în Turcia şi aproape 700 sunt rănite atât în această ţară cât şi în Siria. Mişcările tectonice s-au resimţit puternic şi în ţările vecine: Liban, Cipru, Irak, Israel şi chiar Egipt.

Marele cutremur de pe 6 februarie a fost urmat de peste 6.000 de replici, dar nu atât de puternice cum au fost cele de seara trecută. Mai multe construcţii deja şubrezite s-au prăbuşit iar în unele din localităţile deja devastate s-au ridicat uriaşi nori de praf.

Localnicii, mai ales sinistraţii care trăiesc acum în corturi sau în alte adăposturi improvizate, au fost cuprinşi de panică. În momentul primului seism, cu magnitudine 6.4, un deputat din parlamentul Turciei dădea declaraţii în direct la un post de televiziune.

Atât politicianul, cât şi reporterul s-au grăbit să se pună la adăpost. Aceeaşi reacţie au avut-o, iniţial, nenumăraţi localnici. Dar aproape imediat s-au reluat operaţiunile de salvare care fuseseră suspendate în cea mai mare parte a zonei sinistrate, deoarece nu mai erau şanse să fie găsiţi supravieţuitori.

 

sursa: observatornews.ro

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: