Home » Local » Târgul de Primăvară de la Vaslui a ajuns la a 15-a ediție!

Târgul de Primăvară de la Vaslui a ajuns la a 15-a ediție!

De Dragobete se deschide cea de a 15-a ediție a Târgului de Primăvară, manifestare organizată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui, în parteneriat cu Primăria municipiului Vaslui și Consiliul Județean Vaslui.
Târgul are loc în centrul civic al municipiului reședință de județ, iar în prim plan va fi mărțișorul, vasluienii având posibilitatea să achiziționeze simboluri ale vestirii primăverii confecționate de meșteri populari din județ.
„E un eveniment care a debutat timid, dar care a devenit tradiție, ajungând deja la a 15-a ediție. E un târg în care încercăm să promovăm tradiția mărțișorului, dar și meșterii locali. Aceștia au înțeles că partea comercială trebuie îmbinată cu mesajul mărțișorului, simbol pe care avem bucuria de a-l purta de la o generație la alta”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.
Prima ediția a Târgului de Primăvară a avut loc în 2006, iar ediția din acest an va aduce în fața vasluienilor 35 de meșteri populari.
„Și în acest an vom avea ateliere de confecționat mărțișoare. Există un interes crescut din partea elevilor. Avem deja înscriși 250 de elevi, care vor participa la 12 ateliere de creație”, a spus Lucian Onciu, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui.
Târgul de Primăvară va debuta pe 24 februarie, de la ora 10 și se va încheia marți, 28 februarie.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*