Home » National » 𝗜̂𝗻 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁 𝗮𝗻, 𝗹𝗮 𝗱𝗮𝘁𝗮 𝗱𝗲 𝟮𝟴 𝗳𝗲𝗯𝗿𝘂𝗮𝗿𝗶𝗲, 𝘀𝗮̆𝗿𝗯𝗮̆𝘁𝗼𝗿𝗶𝗺 𝟵𝟬 𝗱𝗲 𝗮𝗻𝗶 𝗱𝗲 𝗣𝗿𝗼𝘁𝗲𝗰𝘁̦𝗶𝗲 𝗖𝗶𝘃𝗶𝗹𝗮̆ 𝗶̂𝗻 𝗥𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗶𝗮

𝗜̂𝗻 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁 𝗮𝗻, 𝗹𝗮 𝗱𝗮𝘁𝗮 𝗱𝗲 𝟮𝟴 𝗳𝗲𝗯𝗿𝘂𝗮𝗿𝗶𝗲, 𝘀𝗮̆𝗿𝗯𝗮̆𝘁𝗼𝗿𝗶𝗺 𝟵𝟬 𝗱𝗲 𝗮𝗻𝗶 𝗱𝗲 𝗣𝗿𝗼𝘁𝗲𝗰𝘁̦𝗶𝗲 𝗖𝗶𝘃𝗶𝗹𝗮̆ 𝗶̂𝗻 𝗥𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗶𝗮

Pentru marcarea acestui moment, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență organizează, la nivel național, o serie de activități menite să dezvolte comportamentul preventiv. Astfel, cei interesați se pot familiariza cu măsurile și regulile de comportare ce trebuie adoptate în cazul producerii unor situații de urgență.
✔️ 𝗘𝗫𝗣𝗢𝗭𝗜𝗧̦𝗜𝗘 𝗗𝗘 𝗧𝗘𝗛𝗡𝗜𝗖𝗔̆ 𝗦̦𝗜 𝗘𝗖𝗛𝗜𝗣𝗔𝗠𝗘𝗡𝗧𝗘 𝗗𝗘 𝗣𝗥𝗢𝗧𝗘𝗖𝗧̦𝗜𝗘
LOCAȚIE: sediul Ministerului Afacerilor Interne
PERIOADĂ: 25-26 februarie, în intervalul orar 09.00 – 17.00
🔴 Prezentarea tehnicii de intervenție a IGSU
🔴 Expoziția foto și echipamente de protecție civilă a Muzeului Național al Pompierilor
🔴 Caravana SMURD „Fii pregătit”
 𝗟𝗘𝗖𝗧̦𝗜𝗜 𝗗𝗘 𝗣𝗥𝗜𝗠 𝗔𝗝𝗨𝗧𝗢𝗥
Învață prim ajutor pentru viața de zi cu zi! Paramedicii și voluntarii SMURD vor demonstra modul de administrare a manevrelor salvatoare.
🔴 Mall PALAS (Iași): 28 februarie, interval orar 10.00 – 18.00
🔴 Mall CORESSI (Brașov): 3 martie, interval orar 12.00 – 16.00
✔️ 𝗠𝗔𝗥𝗔𝗧𝗢𝗡𝗨𝗟 𝗥𝗘𝗦𝗨𝗦𝗖𝗜𝗧𝗔̆𝗥𝗜𝗜
Maratonul resuscitării este un eveniment public organizat sub forma unui curs de prim ajutor de dimensiuni crescute, având ca scop creșterea gradului de conștientizare în rândul populației, asupra importanței dobândirii cunoștințelor de prim ajutor, prin instruirea unui număr cât mai mare de participanți. În cadrul evenimentului, zeci de medici, pompieri paramedici, asistenți, formatori și voluntari ai Fundației pentru SMURD îi vor învăța pe cei dornici măsurile de prim ajutor în cazul unui stop cardio-respirator.
🔴 Mall PARK LAKE (București): 4 martie, interval orar 12.00 – 22.00
 𝗧𝗨𝗥𝗨𝗟 𝗚𝗛𝗜𝗗𝗔𝗧 „𝗕𝗨𝗖𝗨𝗥𝗘𝗦̦𝗧𝗜𝗜 𝗦̦𝗜 𝗖𝗨𝗧𝗥𝗘𝗠𝗨𝗥𝗘𝗟𝗘”, organizat de INCDFP
LOCAȚIE: punct de plecare Piața Universității, București (statuia Ion Heliade Rădulescu)
PERIOADĂ: 4,5 martie (durata turului: 2 ore și 30 minute)
🔴 Tur ghidat cu specialiști din cadrul Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Asociației Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri (AICPS). Mai multe detalii, aici: http://www.infp.ro/doc/news/20230219/tur_ghidat.pdf
✔️ 𝗖𝗮𝗿𝗮𝘃𝗮𝗻𝗮 𝗦𝗠𝗨𝗥𝗗 „𝗙𝗶𝗶 𝗽𝗿𝗲𝗴𝗮̆𝘁𝗶𝘁” – desfăşurarea de instruiri privind tehnicile de acordare a prim ajutorului medical în situații de urgență, precum și măsurile și modul de comportare specifice tipurilor de risc generatoare de situații de urgență
🔴 25-26 februarie – București
🔴 27 februarie – Buzău
🔴 28 februarie – Vrancea
🔴 01 martie – Bacău
🔴 02 martie – Neamț
🔴 03 martie – Iași
🔴 04 martie – Suceava
 „𝗭𝗜𝗟𝗘𝗟𝗘 𝗣𝗢𝗥𝗧̦𝗜𝗟𝗢𝗥 𝗗𝗘𝗦𝗖𝗛𝗜𝗦𝗘” – subunitățile de pompieri își deschid porțile, pentru toți cei dornici să cunoască și să se familiarizeze cu specificul Armei care ne reprezintă.
LOCAȚIE: sediile inspectoratelor/subunităților de intervenție
PERIOADĂ: 27 februarie – 03 martie
🔴 Cu această ocazie, participanții vor vizualiza tehnica utilizată de pompierii salvatori în misiunile operative și, totodată, își vor reaminti măsurile și modul de comportare în cazul producerii diverselor situații de urgență.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: